Koffiebonen van Gustave


 

In 2017 vonden wij dat we genoeg slechte koffie hadden gedronken en ontstond onze passie om op zoek te gaan naar een fijner kopje koffie. De beleving van hoogwaardige vers gebrande goede koffiebonen zorgt er niet alleen voor dat de koffie beter te pruimen is, vooral draagt het bij aan je zen momentje elke dag weer. Om onze passie te delen met Nederland en de beleving van heerlijke koffie niet voor onszelf te houden, hebben we besloten om Nederland zelf de kwaliteit en beleving te laten ervaren!

We sporen iedereen aan om de verse kwaliteit en smaak van bonenkoffie in huis te halen. Door onze prachtige Single Origin koffiebonen bent u niet alleen verzekerd van de beste kwaliteit en smaak! Onze koffiebonen zorgen er vooral ook voor dat u elke dag weer de verse beleving kunt hebben waarbij u zich een moment waant op de prachtige plekken van deze wereld. 

 

Bezoek onze webshop voor de lekkerste koffiebonen.

Koffiebonen branden
De lekkerste koffiebonen met zorg gebrand

Gustave, de beste koffiebonen online!100% Single Origin koffiebonen


Koffiebonen branden
Koffiebonen met zorg gebrand

Wie zich verdiept in verschillende smaken koffie, komt vaak de term "Single Origin" tegen. De term Single Origin geeft aan dat de koffiebonen uit één specifieke regio komen. 

 

De soort grond, de ligging en hoogte van de plantages, het weer en de manier van verwerken hebben allen invloed op de koffieboon en de uiteindelijke karakteristieke smaak van de koffie. Single Origin koffie heeft een meer uitgesproken en karakteristieke smaak ten opzichte van een melange.De lekkerste koffiebonen uit Cuba


Wie denkt aan Cuba, komt vaak uit bij dikke sigaren, rum en oldtimers. Maar Cuba is ook een echt koffieland! Sinds de 18e eeuw wordt er al koffie verbouwd op dit prachtige eiland. Wij wilden per se een Single Origin boon uit deze prachtige atmosfeer in onze collectie hebben en dat is zeer goed gelukt. De Cubaanse Turquino Lavado boon is krachtig en vol, licht rokerig van smaak met een zware body en een zoete tedere afdronk. Hieraan proef je alles waar Cuba voor staat in een excellente koffie!

Koffiebonen Cuba
Cuba is ook een koffieland bij uitstek


Verse koffiebonen uit India


Koffiebonen India
Koffiebonen met een gouden rand

De India Monsooned Malabar AA is een uitgesproken koffie met een gouden randje. Niet alleen zijn deze zoete bonen na bewerking letterlijk goudachtig van kleur; de bijzondere Malabar koffie van de zuidkust van India wordt wel gezien als één van de grootste kwaliteitskoffies. ‘Golden Nuggets’ worden de bonen daarom ook wel genoemd. Heel verbazingwekkend is dit niet als je bedenkt dat dit product uit de Indiase deelstaat Kerala op een wel heel speciale manier wordt bewerkt. Namelijk volgens het ‘monsoonproces’ dat maar liefst 12 tot 16 weken in beslag neemt. Dit resulteert in uitermate zachte koffie met een laag zuurgehalte op basis van 100% arabica koffiebonen: koffie gekust door de wind.

 Koffiebonen uit Indonesië


In het heuvelachtige midden van het Indonesische eiland Sulawesi ligt “Toradjaland”. Dit gebied staat bekend om zijn bijzondere koffie met een heel specifieke smaaksensatie. De bonen worden verwerkt volgens de Wet Hull-methode, daarmee winnen ze nog meer aan body en karakter.

De specifieke smaaksensatie zit ‘m in het proces dat de Toradja Kalossi na het plukken ondergaat. De bonen worden eerst lichtjes gedroogd, waarna de telers de zilverwitte huid verwijderen. Wat rest is een witte, uiterst gezwollen boon die vervolgens op de grond of patio verder droogt. Een procedé dat uiteindelijk een bijna donkerblauw/groene boon oplevert. Het bereiken van de typerende aardse en fruitige tonen van de Toradja Kalossi vraagt veel aandacht, maar het resultaat mag er zijn

Koffiebonen Indonesie
Het aardse karakter van onze Indonesische koffiebonen


Koffiebonen uit Kenia


Koffiebonen Kenia
Koffiebonen van hoge kwaliteit uit Kenia

Koffie uit Kenia is van bijzonder hoge kwaliteit. Veel Keniaanse koffie groeit op een hoogte van 1500 tot 2100 meter. De belangrijke koffiegebieden van Kenya zijn: Nyeri, Murang’a, Kirinyaga, Embu en Meru en liggen rondom de hoge Mount Kenya, Kiambu en Machakos in het Zuiden en Nakuru in het Westen.

De Keniaanse koffie is vol, maar mild en zacht van smaak en heeft een geurig aroma. De smaak is fruitig, enigszins citrusachtig met een aangenaam pit, soms wijnachtig. De koffie heeft een goede en prettige nasmaak.Rond de wereld - koffiebonen proefpakket


Wij kunnen best begrijpen dat het lastig kan zijn om te bepalen welke koffie te kiezen!
Daarom hebben wij hier iets op gevonden: het exclusieve proefpakket waarbij je van elk van deze prachtkoffies een 250 grams zak krijgt thuisgestuurd. Dit pakket ontvang je thuis in een bijzondere verpakking, ook leuk om weg te geven, want uiteindelijk is het voor iedereen een geschenk om onze koffie te proeven!

Single Origin koffiebonen proefpakket
Een reis rond de wereld met Gustave